honvedelem.hu
Együttműködési megállapodást kötött a magyar és a német légierő

Elmélyíti kapcsolatát a magyar és a német légierő a védelmi területen; az erről szóló megállapodást február 5-én, kedden írta alá Kilián Nándor dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnem szemlélője és Ingo Gerhartz altábornagy, a német légierő parancsnoka a fővárosban.

n1.jpgAz együttműködési megállapodás aláírásakor Kilián Nándor dandártábornok elmondta, a kapcsolat nem most kezdődött a német légierővel, de szeretnék ezt erősíteni, új szintre emelni. Emlékeztetett, Németország komoly segítségére volt Magyarországnak a NATO-hoz való csatlakozás idején, így a partneri viszony nem új egyik félnek sem. Ugyanakkor a jelenlegi biztonsági helyzet és a szövetség érdekei is azt kívánják, hogy az együttműködés szorosabb legyen.

n2.jpg„Az együttműködésnek több területe van, a jelenlegi biztonsági helyzet azt diktálja, hogy ezek az együttműködések sokkal mélyebb kapcsolati szintekre kerüljenek. Ezen területek között van a légvédelem, a légiszállítás és a parancsnoki kapcsolattartás” – fogalmazott a dandártábornok.

n3.jpgAz aláíráson jelen volt Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka; Volkmar Wenzel, a Német Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete, valamint Maróth Gáspár kormánybiztos.

n4.jpgFotó: Szabó Lajos zászlósKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Együttműködési megállapodást kötött a magyar és a német légierő
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat