honvedelem.hu
Véget ért az 54-es kihívása

A benevezett 58 csapatból csupán tizenöt tudta teljesíteni az 54-es téli kihívását. A szervezők szerint ez nem meglepő, mivel a terepviszonyok és a teljesítendő feladatok igen nehezek voltak.

v1.jpgA tájékozódó képesség, az állóképesség és a téli túlélőképesség fejlesztésére is alkalmas, kétnapos próbán a meredek, havas, vizes terepszakaszok (például patakmedrek), valamint a komoly kihívást jelentő éjszakai tájékozódási feladatok miatt sokan nem tudták befejezni a versenyt a megadott időre.

Hiába a papíron ötvennégy kilométer – a csapatok többsége körülbelül 70-80 kilométert is gyalogolt, mire beért a veszprémi célba. Közben pedig többek között tábort kellett verni éjszaka a mínusz hét Celsius-fokos hidegben, helyenként derékig érő vízfolyásban(!) haladni a veszprémi Rab Mária forrásnál, zsákot szállítani mocsaras-lápos területen, illetve elhagyott földalatti objektumokon kellett áthaladni.

09.jpgAz eredményeket a csatolt fájlban olvashatják.

Fotó: MH 54. Veszprém Radarezred és a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Letölthető állományok
pdf Eredmények (140.87 KB)
Kapcsolódó galéria
Véget ért az 54-es kihívása
Véget ért az 54-es kihívása / 01.jpg Véget ért az 54-es kihívása / 02.jpg Véget ért az 54-es kihívása / 03.jpg Véget ért az 54-es kihívása / 04.jpg
Véget ért az 54-es kihívása / 05.jpg Véget ért az 54-es kihívása / 06.jpg Véget ért az 54-es kihívása / 07.jpg Véget ért az 54-es kihívása / 08.jpg
Véget ért az 54-es kihívása / 09.jpg Véget ért az 54-es kihívása / 10.jpg
Kapcsolódó hír
Bátrak téli kihívásaBátrak téli kihívása
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat