honvedelem.hu
Eredményes évet zártak

Feladatokban és közösségi rendezvényekben gazdag, mozgalmas évet zárt a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete. A kecskeméti nyugállományú klub tagjai az elmúlt évre tervezett programjaik maradéktalan teljesítése mellett a jövőben egyik fő feladatuknak a tagtoborzást, a „fiatalítást” tekintik.

ximg_3277_eln_k.jpgÉvzáró-évindító közgyűlést tartott Kecskeméten a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete. A megjelenteket a levezető elnök, Szalókiné dr. Kiss Katalin köszöntötte, majd Csóka Tamás nyugállományú ezredes foglalta össze a közösség elmúlt évben végzett munkáját. A vezetőség beszámolójából kiderült: mozgalmas, munkában és rendezvényekben gazdag évet tudhatnak maguk mögött a klub tagjai. A munkatervükben megfogalmazottak döntő többségét végrehajtották. Az egyesület tagjai közül az elmúlt évben heten részesültek honvédelmi miniszteri szintű elismerésben.

ximg_3298_p_-i_beszamolo.jpgAktívan vettek részt a városi idősügyi tanács munkájában, kiváló kapcsolatot ápolnak az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázissal, az MH Légijármű Javítóüzemmel, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársaival és a városban működő társ nyugdíjas szervezetekkel. Saját rendezvényeik mellett rendszeresen részt vettek a városi ünnepségeken, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége rendezvényein. Hárman aktívan segítik a Kecskeméti Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége munkáját: Eszes László nyugállományú százados, Borbásné Keresztes Márta és a városi szervezet elnöki tisztét is ellátó Szalókiné dr. Kiss Katalin.

ximg_3306.jpgA jövő feladatai közül a szociálisan rászorulók támogatása és az együttműködő társszervekkel tartott kapcsolatok erősítése mellett az egyik legfontosabb teendőnek a tagtoborzást, a „fiatalítást” tekintik.

ximg_3307.jpgA vezetőség beszámolóját követően a legjobbak munkáját külön is megköszönték. Az egyesület, a honvédelem ügye, a katonahagyományok ápolása, valamint a közösség érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a klub vezetősége oklevelet adományozott Bartos Gyulánénak, Csóka Tamásnénak, Mészárosné Ragó Évának és Polyák Istvánnak.

ximg_3310.jpgA közgyűlésen az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodáját Gáldonyi Sándor százados, irodavezető-helyettes, a Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti területi szervezetét Őrs Ágoston nyugállományú alezredes, a Rendőrségi Nyugdíjasok Bács-Kiskun Megyei Egyesületét pedig Gregor György nyugállományú rendőr alezredes képviselte.

ximg_3311.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat