honvedelem.hu
Állománygyűlés az informatikai szolgálat napja alkalmából

Neumann János halálának 62. évfordulójára emlékeztek az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont szakemberei február 6-án a Honvédelmi Minisztérium Lehel úti objektumában.

i1.jpgNeumann János magyar tudós halálának évfordulója, február 8-a az informatikai szolgálat napja. Az ebből az alkalomból megtartott állománygyűlésen Nyikos Imre alezredes, az Informatikai Főközpont parancsnoka megemlékezett Neumann János életpályájáról. Elmondta: az informatikai szakterület állománya rendkívül összetett és a működés szempontjából fontos területen tevékenykedik a nap 24 órájában, a hét minden napján. „A Magyar Honvédség informatikai rendszere, stratégiai célkitűzése folyamatosan alkalmazkodik a fejlődéshez” - húzta alá.

i2.jpgA rendezvényen Baráth Ernő dandártábornok, az alakulat parancsnoka, valamint Pristyák János ezredes, a  központ parancsnoka elismeréseket adott át. „Elismerésre méltó az a munka, amit a dandár szakemberei végeznek nap, mint nap, hiszen ebben a szakmában nincsenek pihenőnapok” – zárta a rendezvényt Baráth Ernő dandártábornok.

i3.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat