honvedelem.hu
Jótékonysági katonazenekari fesztivált rendeztek

A németországi Ulmban megrendezett jótékonysági katonazenekari fesztiválon vett részt a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának rézfúvós kvintettje. A zenészeket Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese is köszöntötte.

u1.jpgA hódmezővásárhelyi együttes magyar dallamokkal színesítette a fesztivál repertoárját. A résztvevők meghallgathatták Kodály Zoltán és Farkas Ferenc ismertebb műveit, de az amerikai dixieland zenéjéből is ízelítőt kaptak.

A zenei fesztivál végén az összevont osztrák és német zenekarban helyet kaptak a magyar zenészek is, és együtt játszották el Brahms ötödik magyar táncát, valamint német illetve osztrák tradicionális indulókat.

„Számos zenei élménnyel gazdagodtunk. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen – a katonazene világában – kiemelkedő eseményen mi képviselhettük a Magyar Honvédséget. Remélem lesz még lehetőségünk a következő években is részt venni a fesztiválon, hiszen mindig van mit tanulni a különböző nemzetek katonazenészeitől” – hangsúlyozta Pakó Attila zászlós, a kvintett harsonása.

u2.jpgFotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi ZenekarAktuális videók
2019. április 19. 07:36
Éleslövészeten a Mi-24-esek
2019. április 18. 16:04
Útra kelnek a Gripenek - videó
2019. április 18. 16:28
 Military Power Challenge
2019. április 18. 07:25
Magyarországra látogatott a montenegrói védelmi miniszter
2019. április 17. 11:55
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat