honvedelem.hu
Jótékonysági katonazenekari fesztivált rendeztek

A németországi Ulmban megrendezett jótékonysági katonazenekari fesztiválon vett részt a napokban az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarának rézfúvós kvintettje. A zenészeket Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ulmi Többnemzeti Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese is köszöntötte.

u1.jpgA hódmezővásárhelyi együttes magyar dallamokkal színesítette a fesztivál repertoárját. A résztvevők meghallgathatták Kodály Zoltán és Farkas Ferenc ismertebb műveit, de az amerikai dixieland zenéjéből is ízelítőt kaptak.

A zenei fesztivál végén az összevont osztrák és német zenekarban helyet kaptak a magyar zenészek is, és együtt játszották el Brahms ötödik magyar táncát, valamint német illetve osztrák tradicionális indulókat.

„Számos zenei élménnyel gazdagodtunk. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen – a katonazene világában – kiemelkedő eseményen mi képviselhettük a Magyar Honvédséget. Remélem lesz még lehetőségünk a következő években is részt venni a fesztiválon, hiszen mindig van mit tanulni a különböző nemzetek katonazenészeitől” – hangsúlyozta Pakó Attila zászlós, a kvintett harsonása.

u2.jpgFotó: MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekarmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat