honvedelem.hu
Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) csapata idén is részt vett a közelmúltban, Ausztriában megrendezett síjárőrversenyen.

mhbhd_12_.jpgA judenburgi katonai kiképző bázison megrendezett, speciális felkészülést igénylő rendezvényen az MH BHD katonái már nem először vettek részt. A versenyre ezúttal a prágai, a berlini és a varsói helyőrség-parancsnokságok csapatai is meghívást kaptak.

Az első nap - a felszerelés és a fegyver felvételét követően - pályabejárással, felkészüléssel és gyakorlással telt. Az egyéni versenyen nemcsak a lesiklásról szóltak: az indulóknak a 6,5 kilométeres pályán több száz méteres szintemelkedéssel is meg kellett küzdeniük, emellett a kézigránátdobás és a lövészet is szerepelt a versenyszámok között. A nemzetközi csapatok egyéni versenyében Szombathelyi Imre zászlós érte el a magyarok legjobb helyezését: a 14. lett, több mint tizenöt percet javítva a tavalyi eredményén.

A csapatversenyen a közel 8,3 kilométeres, még nagyobb szintkülönbségű távon a csapatnak együtt kellett mozognia. Annak ellenére, hogy itthon igen nehéz felkészülni egy ilyen téli megmérettetésre, a magyar katonák ebben a kategóriában is sokat javítottak a tavalyi teljesítményükhöz képest. Bár a dobogóra nem kerültek fel, tisztes eredménnyel a középmezőnyben végeztek, és jövőre újabb célkitűzéssel vágnak majd neki az ausztriai hegyeknek.

mhbhd_2_.jpgFotó: MH BHDKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában
Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában  / 1 Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában  / 2 Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában  / 3 Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában  / 4
Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában  / 5 Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában  / 6 Síjárőrversenyt rendeztek Ausztriában  / 7
Aktuális videók
2019. április 19. 07:36
Éleslövészeten a Mi-24-esek
2019. április 18. 16:04
Útra kelnek a Gripenek - videó
2019. április 18. 16:28
 Military Power Challenge
2019. április 18. 07:25
Magyarországra látogatott a montenegrói védelmi miniszter
2019. április 17. 11:55
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat