honvedelem.hu
Készen állnak a külszolgálatra

Véget ért a Missziós Törzstiszti Alaptanfolyam, a felkészítés elvégzését igazoló oklevelet február 22-én, pénteken vehették át a katonák az MH Béketámogató Kiképző Központban, Szolnokon.

m1.jpgA komplex képzés célja a NATO és az Európai Unió által vezetett missziók egyéni törzsbeosztásaiba tervezett állomány békeműveleti alapfelkészítése volt. A február 11-én kezdődött kiképzés során a hallgatók megismerkedtek az alapvető törzstiszti, altiszti feladatokkal és elsajátították azokat az alapkészségeket és -képességeket, amelyek elengedhetetlenek jövőbeli beosztásaik eredményes ellátásához.

m2.jpgAz előadások között egyebek mellett nemzetközi hadijog, tolmácskezelés, térképismeret és tájékozódás szerepelt, de a felkészülők robbantási és egészségügyi ismeretekkel is gazdagodtak.

m3.jpgA tanfolyamot követően az állománynak képesnek kell lennie béketámogató műveletek kiképző parancsnokságain, törzseiben – nemzetközi környezetben és kötelékben – egyéni beosztás ellátására, a megismert műveleti eljárások tervezésére és alkalmazására.

m4.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat