honvedelem.hu
A 2019-es év biztonságpolitikai problémái

Dr. Kis-Benedek József nyugállományú ezredes  „A 2019-es év biztonságpolitikai problémái” című előadásával folytatódott a „Missziós történetek” nevet viselő előadássorozat a napokban Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

b1.jpgA Pódium bárban megtartott előadásra - ami a „Missziós történetek” idei első állomása volt - ezúttal is sokan voltak kíváncsiak. Az előadó kitért a jelenlegi nemzetközi kihívásokra, illetve azok hazánkat érintő hatásaira. Mindemellett szólt a nagyhatalmak közti kapcsolatokról és a kereskedelmi háborúkról is.

Dr. Kis-Benedek József előadásában globális megközelítéssel szemlélte a biztonságpolitikai kérdéseket, de rávilágított a regionális összefüggésekre is. Részletesen beszélt a nagyhatalmak külpolitikájáról és kiemelte, hogy a köztük lévő kapcsolatot és a mai világrendszert a rivalizálás jellemzi, amiről a közelmúltban megrendezett Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián is szó esett.

A Davosban megtartott Világgazdasági Fórum kapcsán kifejtette véleményét és meglátásait az adatkezeléssel kapcsolatos visszaélésekről, a kibertámadások lehetőségéről, valamint felhívta a figyelmet a személyes adatok biztonságos kezelésének fontosságára, különösen az internetes felületeken.

b2.jpgFotók: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat