honvedelem.hu
Látogatás a Petőfi-laktanyában
Volt 32-esek mutatták be egykori szolgálati helyüket

Az Idegenvezetők Világnapja Budapesten rendezvénysorozat alkalmából szervezett laktanya-látogatást az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD), melyhez – az idegenvezetés biztosításával – a Harminckettesek Baráti Köre nyújtott segítséget.

b1.jpgAz MH Budapesti Nyugállományúak Klubjához tartozó szervezet azokat a Magyar Honvédség különböző alakulatainál ma is állományban lévő bajtársakat, valamint azon nyugállományú katonákat és polgári alkalmazottakat tömöríti magába, akik a korábbi MH 32. Budapest Őr- és Díszezrednél teljesítettek szolgálatot.

Az érdeklődők Vastagh László nyugállományú alezredes, a szervezet kommunikációs felelősének vezetésével járhatták be a jelenleg az MH BHD otthonául szolgáló laktanyát. A „séta” során meglátogatták a jogelőd mindennapi életének legfontosabb helyszíneit, valamint a szervezet történetéhez kapcsolódó, legfontosabb történelmi személyeknek emléket állító szoborparkot.

b2.jpgMivel pedig a szervezetnek nemcsak a múltban volt jelentős szerepe, de napjainkban is a honvédség és a társadalom közötti egyik legfontosabb kapocs, lehetőség nyílt az MH BHD részét képező 32. Nemzeti Honvéd Díszegység (32. NHD) feladatrendszerének és a díszelgési feladatokhoz kapcsolódó felszerelésének megismerésére is, valamint a – szintén a 32. NHD-hoz tartozó – MH Budapest Helyőrség Zenekar próbájának megtekintésére.

b3.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat