honvedelem.hu
Medálátadó ünnepséget tartottak Koszovóban

Féléves missziójuk végéhez közeledve NATO Balkán medált vehettek át az Egyesített Balkáni Hadszíntéren elvégzett szolgálatuk elismeréséül az MH KFOR Kontingens 19. váltásának katonái a napokban, a Novo Seló-i táborban.

cikk_01.jpgAz ünnepséget megtisztelte jelenlétével Lorenzo D’addario vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka, aki a medálok átadása előtt a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KFOR Tactical Reserve Battalion - KTRBN) katonáinak mondott beszédében a KFOR jelentőségét méltatta. Hangsúlyozta: a misszió az elmúlt két évtizedben folyamatosan szavatolja a térség biztonságát, a magyar katonáknak pedig rendkívül fontos szerepük van a műveletben.

Beszédében kiemelte a Harcászati Tartalék Zászlóalj elmúlt néhány hónapban elvégzett szolgálatát, amellyel teljes mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a NATO legnagyobb létszámú missziója sikeresen végezze műveleti feladatait a térségben. A KFOR parancsnoka külön kiemelte azokat az elrendelt készenléti feladatokat, amelyek során a magyar katonák példaértékű eredményességet mutattak.

cikk_02.jpg

Legoza Bálint alezredes, a magyar kontingens parancsnoka válaszbeszédében kiemelte azt a rendkívül jelentőségteljes és komplex feladatrendszert, amelyben a magyar katonák végezték szolgálatukat. Szólt arról: a magyar katonáknak nagy büszkeséget jelent, hogy a NATO a teljesített szolgálatot ezzel a medállal köszöni meg.

Az ünnepségen a magyar katonáknak - a KFOR parancsnoka mellett - Massimo Contu, a misszió vezénylőzászlósa, Somlai-Kiss András alezredes, a Koszovóban szolgáló magyar katonák nemzeti rangidőse, Kovács Attila alezredes, a Novo Seló-i tábor parancsnoka, valamint Legoza Bálint alezredes adta át a medálokat.

cikk_03.jpg

Fotó: Alyssa Gray tizedes, KFOR PAO Office és a szerzőKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Medálparádé Koszovóban
Medálparádé Koszovóban / 01.jpg Medálparádé Koszovóban / 02.jpg Medálparádé Koszovóban / 03.jpg Medálparádé Koszovóban / 04.jpg
Medálparádé Koszovóban / 05.jpg Medálparádé Koszovóban / 06.jpg Medálparádé Koszovóban / 07.jpg Medálparádé Koszovóban / 08.jpg
Medálparádé Koszovóban / 09.jpg Medálparádé Koszovóban / 10.jpg Medálparádé Koszovóban / 11.jpg Medálparádé Koszovóban / 12.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat