honvedelem.hu
Házhoz ment az iroda

Kihelyezett érdekvédelmi és ügyfélszolgálati napot tartottak a Kiskőrös Helyőrség Nyugállományúak Klubja felkérésére az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai.

03.jpgA helyi nyugállományú klub tagjainak a meghívására, március 4-én Kiskőrösre települt az MH KIKNYP Bács-Kiskun megyei irodája. A megjelenteket Gottfried Béla nyugállományú ezredes, a klub elnökhelyettese és Gáldonyi Sándor Százados, irodavezető-helyettes köszöntötték. Az iroda tevékenységéről Parádi Gyöngyi főtörzsőrmester, érdekvédelmi altiszt tartott egy rövid tájékoztatót, majd bekapcsolódott az ügyintézésbe. Munkáját Király Endréné és Bácsi Balázs közkatona segítették.

01.jpg

Az érintettek az egészségügyi ellátási jogosultságról, az üdülési lehetőségekről, a kegyeleti támogatások feltételeiről kérhettek tájékoztatásokat, lehetőségük volt a nyugdíjas-igazolványaik cseréjére, és segélykérő lapokat is igényelhettek a helyszínen.

02.jpg

A gyerekek és unokák pályaválasztását segíteni akaró egykori katonák és családtagjaik közül pedig többen érdeklődtek a szerződéses katonai szolgálat vállalásának feltételeiről, valamint az ősztől bevezetésre kerülő „Acélkocka” Altisztképzési Rendszer keretében történő elméleti és gyakorlati oktatás részleteiről is.

04.jpg

Fotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat