honvedelem.hu
Látogatás a különlegeseknél

Csapatlátogatásra érkeztek az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárhoz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési szak hallgatói, március elején.

cikk_01.jpgA hallgatókat Sándor Tamás dandártábornok, a katonai szervezet parancsnoka fogadta. Előadásán keresztül a résztvevők betekintést nyerhettek a különleges erők feladatrendszerébe és annak történeti hátterébe, valamint megismerkedhettek a dandár és jogelődei által elért sikerekkel és a szervezet előtt álló feladatokkal is. Az előadás végén Sándor dandártábornok válaszolt a felmerülő kérdésekre.

A prezentáció után a hallgatók épületharcászatot tekintettek meg a taktikai házban, majd ezt követően egy statikus bemutatón nézhették meg a dandár speciális fegyvereit és haditechnikai eszközeit. A lőtéren ki is próbálhatták a Honvédelmi és Haderő fejlesztési Program során beszerzett új fegyvereket. Lehetőségük volt „tesztelni” a dandárnál rendszeresített Polaris MRZR-4 ultrakönnyű taktikai járművet.

cikk_02.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Látogatás a különlegeseknél
Látogatás a különlegeseknél  / 01.jpg Látogatás a különlegeseknél  / 02.jpg Látogatás a különlegeseknél  / 03.jpg Látogatás a különlegeseknél  / 04.jpg
Látogatás a különlegeseknél  / 05.jpg Látogatás a különlegeseknél  / 06.jpg Látogatás a különlegeseknél  / 07.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat