honvedelem.hu
Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban

Az épületharcászat szakmai fortélyait gyakorolták az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred állományába tartozó, önkéntes területvédelmi tartalékosok Újdörögdön, március 9-én, szombaton.

cikk_01.jpgA tíz modult végzett, alapfelkészítésen átesett, közel negyven, önkéntes területvédelmi tartalékos gyakorolta a Romvárosban, hogy miként kell épületekben szakszerűen mozogni, biztosítani, és felderíteni.

„Ismeretbővítő felkészítésnek, vagy tanfolyamnak is nevezhetjük a gyakorlást. Mivel az önkéntes területvédelmi tartalékosok alapfeladata az épületek őrzése, védelme, ezért gondoltuk, kibővítjük a tudásukat egy ilyen jellegű foglalkozással" - mondta Schucha Ádám százados, MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 31. zászlóalj, megbízott törzsfőnöke.

Hozzátette: ez egy nagyon komplex feladat, amelynek minden részletét nem lehet egyetlen nap alatt elsajátítani. A kiképzők elsősorban a különféle mozgásmódokra koncentrálnak – először épületen kívül, majd természetesen belső terekben is.

cikk_02.jpg

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban
Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 01.jpg Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 03.jpg Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 04.jpg Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 05.jpg
Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 06.jpg Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 07.jpg Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 08.jpg Önkéntes területvédelmi tartalékosok a Romvárosban / 09.jpg
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat