honvedelem.hu
Tábornoki kinevezések és előléptetések

Előléptetési és kinevezési okiratokat adott át Áder János köztársasági elnök Budapesten, március 11-én, hétfőn.

tun_4343.jpgÁder János a Sándor-palota Tükörtermében – Benkő Tibor honvédelmi miniszter előterjesztésére – március 15-i hatállyal altábornaggyá lépteti elő Mihócza Zoltán vezérőrnagyot, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnökét, valamint vezérőrnaggyá lépteti elő Fodor Péter dandártábornokot, a HM Védelemgazdasági Hivatal főigazgatóját.

tun_4426.jpgA köztársasági elnök a Magyar Honvédség két ezredesének dandártábornoki kinevezésről szóló okiratot is átnyújtott. Az államfő – szintén a honvédelmi miniszter előterjesztésére – március 15-i hatállyal dandártábornokká nevezi ki dr. Venczl László ezredest, a Legfőbb Ügyészség Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztálya főosztályvezető-helyettes ügyészét és dr. Kovács László ezredest, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kibervédelmi szemlélőjét.

Az eseményen mások mellett részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

Fotó: Rácz TündeKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Tábornoki kinevezések és előléptetések
Kapcsolódó galéria
Tábornoki kinevezések és előléptetések
Tábornoki kinevezések és előléptetések  / 1 Tábornoki kinevezések és előléptetések  / 2 Tábornoki kinevezések és előléptetések  / 3 Tábornoki kinevezések és előléptetések  / 4
Tábornoki kinevezések és előléptetések  / 5 Tábornoki kinevezések és előléptetések  / 6
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat