honvedelem.hu
Szentesen jártak a vezérkari tanfolyam hallgatói

Csapatlátogatásra érkeztek az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési szak hallgatói.

img_6999.jpgA Magyar Honvédség különböző katonai szervezeteinél szolgáló csoportot Seres József alezredes, ezredparancsnok- helyettes fogadta és tájékoztatta az ezred rendeltetéséről és feladatairól.

img_7084.jpgA parancsnoki tájékoztatót követően a hallgatók részt vettek a tiszai gyakorlótéren a Hídépítő Zászlóalj átkelés-kiképzési foglalkozásán, ahol a katonák éppen a kompok vízre tételét és a kompelemek összekapcsolását gyakorolták. A látogatók kipróbálhatták a deszantolást egy PTSZ-M lánctalpas úszó gépkocsi fedélzetén is.

img_7102.jpgEllátogattak az alakulat múzeumába, ahol megismerhették az ezred múltját, egészen a huszároktól napjainkig. Statikus bemutató keretében közelebbről is megismerhették a Szentesen használt technikai eszközöket, valamint tájékoztatást kaptak azok alkalmazási lehetőségeikről, képességeikről.

img_7126.jpgA szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat