honvedelem.hu
Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa: Makón is nagy siker!

A Honvédelmi Sportszövetség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett országos versenysorozata Csongrád megyében folytatódott – a Mórahalmi Móra Ferenc Általános és a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola került a budapesti fináléba.

hs_batrak_ligaja_mako_20190311_mad_009.jpg„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett Bátrak Ligája–Rákóczi Kupának ekkor a sikere van!” – fogalmazott dr. Nébald György olimpiai bajnok vívónk, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke. „A gyulai viadal után Makón is kiváló hangulatban, mosolyogva, egymást megismerkedve vetélkedtek a gyerekek. És a külhoni csapatok ismét hoztak magukkal szurkolókat, egyértelműen kijelenthetjük, van létjogosultsága a sorozatnak, sőt!”

hs_batrak_ligaja_mako_20190311_mad_021.jpgA hét selejtezőből és a budapesti fináléból álló sorozatban öt magyar és öt határon túli iskola nyolcfős, 7-8. osztályos tanulóiból álló csapatai tíz versenyszámban, többek között akadálypályákon, sorversenyekben, íjászatban mérik össze erejüket, illetve szellemi vetélkedő is szerepel a programban. A csapatok utaztatását és teljes ellátását a Honvédelmi Sportszövetség állja, minden résztvevő köznevelési intézmény 500 ezer forint értékű sportszercsomagot kap. A budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli csapata kerül be.

hs_batrak_ligaja_mako_20190311_mad_024.jpgA makói Erdei János Városi Sportcsarnokban megtartott eseményen – amelyen díjátadóként részt vett Czirbus Gábor Makó alpolgármestere és Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója – a hazaiakon kívül Orosházáról, Mórahalomról, Hódmezővásárhelyről, illetve Szabadkáról, Péterrévéről, Kishegyesről és Beddánról érkeztek csapatok.

hs_batrak_ligaja_mako_20190311_mad_032.jpgA selejtezőt a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola nyerte, megelőzve a Szabadkáról érkező Majsai Úti Általános Iskolát – ez a két csapat kvalifikálta magát a budapesti fináléba. A harmadik helyen a makói Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola végzett.

hs_batrak_ligaja_mako_20190311_mad_035.jpgBátrak Ligája – Rákóczi Kupa 2019

 1. selejtező, Makó – 2019. március 11.

Hazai csapatok:

 1. Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola - 1 csapat (Makó)
 2. Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola - 1 csapat (Makó)
 3. Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda - 1 csapat (Orosháza)
 4. Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola - 1 csapat (Mórahalom)
 5. Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola - 1 csapat (Hódmezővásárhely)

hs_batrak_ligaja_mako_20190311_mad_039.jpgKülhoni csapatok (összesen 233 fő):

 1. Széchenyi István Általános Iskola - 1 csapat (Szabadka)
 2. Majsai Úti Általános Iskola - 1 csapat (Szabadka)
 3. Samu Mihály Általános Iskola - 1 csapat (Péterréve)
 4. Ady Endre Kísérleti Általános Iskola - 1 csapat (Kishegyes)
 5. Testvériség – egység Általános Iskola - 1 csapat (Bezdán)

hs_batrak_ligaja_mako_20190311_mad_041.jpgA szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat