honvedelem.hu
A Spartan Race-re készülnek a felderítők

Javában készülnek a felderítő ezred katonái a március végi nagykanizsai Spartan Race-re, ahol kötelékben fogják teljesíteni az akadályokkal tűzdelt távot.

img_1358-szerk2-kicsi.jpgAz MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred „spártai futó” állománya Budapestre utazott, hogy egy speciális Obstacle Course Racing (OCR) akadálypályán gyakoroljon a március 31-i megmérettetésre. Az ezred kiemelt létszámmal, 50 fővel, gyakorló ruházatban, kötelékben teljesíti a távot, amelyre korábban még nem volt példa.

img_1500-szerk-kicsi.jpgA budapesti „Sziget Grund” akadálypályán a felkészülést Zimányi Gábor, a Terepakadályfutó és Akadálysport Szövetség (TEFUTSZ) szakmai igazgatója, egyben hivatásos OCR-edző segítette. A szövetség különböző távú és nehézségi szintű versenyeket, bajnokságokat rendez, amelyek szervezésében, valamint a sportolók felkészítésében Gábor aktívan részt vesz. A tapasztalt szakember vezetésével így igen hatékonyan telt az ezred edzése.

img_1629-szerk-kicsi.jpgA szabadtéri pályán a felderítők a Spartan Race elemeihez hasonló – de azoknál jóval nehezebb – akadályok segítségével megtapasztalhatták, hogy mi vár rájuk a versenyen, továbbá elsajátíthatták a megfelelő fogási-, mászási- és ugrótechnikákat. A nagykanizsai Spartan Race Sprint versenyen összesen húsz-huszonhárom akadályt kell leküzdeniük a katonáknak az 5-8 kilométeres távon.

Mivel a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eredményességének az egyik alappillére a jól felkészült és fegyelmezett katona, az ezred vezetése fontosnak tartja, hogy a felderítők hasonló kihívásokat teljesítsenek. Az ilyen megmérettetések által szinten tartható, valamint fejleszthető az állomány jó állóképessége, ereje, gyorsasága és ügyessége különböző – a mindennapitól eltérő – szituációkban.

img_1921-szerk-kicsi.jpgA szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
A Spartan Race-re készülnek a felderítők
A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 1 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 2 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 3 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 4
A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 5 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 6 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 7 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 8
A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 9 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 10 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 11 A Spartan Race-re készülnek a felderítők / 12
Aktuális videók
2019. július 13. 15:54
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat