honvedelem.hu
Medálparádé és átadás-átvétel Afganisztánban

Külszolgálatban teljesített feladataik elismeréseként a napokban ünnepélyes keretek között vehették át a NATO-medált az afganisztáni hadszíntéren, a NATO Eltökélt Támogatás Művelet Északi Kiképző, Tanácsadó és Támogató Parancsnokság (RS TAAC-N) állományában szolgálatot teljesítő katonák. Kiemelkedő munkavégzéséért a TAAC-N parancsnoka elismerő oklevelet adományozott Molnár Zsolt őrnagy részére. 

af3.jpgEzzel egy időben, a műveleti területen szolgálatot teljesítő kontingensparancsnokok és vezetők jelenlétében megtörtént a rangidős nemzeti képviselő feladatainak átadás-átvétele is. A leköszönő rangidős, Dóra László alezredes köszönetét fejezte ki a jelenlevőknek az eddig végzett munkájukért és az általa végzett feladat támogatásáért. Március 8-tól Boldizsár Gábor ezredes látja el az afganisztáni állomáshelyen szolgálatot teljesítő magyar katonák rangidősi feladatait.

Boldizsár ezredes is megköszönte a szolgálatot, és a NATO-főtitkár gondolataival búcsúztatta a hazatérőket: „Azért vagyunk Afganisztánban, hogy segítsünk az afgán embereken, de azért is hogy magunkon segítsünk. Azért vagyunk ott, hogy a nemzetközi terrorizmus ellen harcoljunk, hogy megakadályozzuk, hogy Afganisztán újra a nemzetközi terroristák biztonságos búvóhelye legyen. Ez a mi saját érdekünk: biztosítani, hogy soha senki, semmilyen terrorszervezet ne használhassa fel Afganisztánt egy másik ország megtámadására.”

af1.jpgFotó: MH NTEmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat