honvedelem.hu
Ünnepi állománygyűlés Koszovóban

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából tartott állománygyűlést a Magyar Honvédség KFOR Kontingens 19. váltása a Novo Seló-i táborban, amelyen részt vettek a Koszovóban egyéni beosztásban szolgáló katonák is.

img_1511.jpgElsőként Kiss Róbert törzszászlós, a kontingens vezénylőzászlósa tartotta meg ünnepi beszédét, emlékezve és tisztelettel adózva az 1848-49-es szabadságharc hőseinek és azoknak a katonáknak, akik a mostani 39. Lövészzászlóalj 171 évvel ezelőtti jogelődjénél szolgáltak Magyarország történelmének egyik legjelentősebb, szabadságért folytatott harcában.

img_1779.jpgAz ünnepség előléptetésekkel és elismerések átadásával, valamint a tábori lelkész ünnepi áldásával folytatódott. Legoza Bálint alezredes, a kontingens parancsnoka beszédében köszönetet mondott az elődeink emlékéhez méltó szolgálatért, amelyet a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTRBN - KFOR Tactical Reserve Battalion) katonái végrehajtottak az elmúlt fél évben, folytatva a Magyar Honvédség elmúlt 171 évéhez hasonlóan a katonái hivatás iránti töretlen elkötelezettséget.

img_1784.jpgA szerző felvételeiAktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat