honvedelem.hu
Megkezdte szolgálatát az MH EUFOR Kontingens 23. váltása

Martin Dorfer vezérőrnagy, az EUFOR parancsnoka részvételével tartották az átadás-átvételi ünnepséget az MH EUFOR Kontingens 22. és 23. váltása között. A kontingensparancsnoki beszédeket követően az alakulatzászlók le-, illetve felvonása, majd elismerések átadása következett.

3.jpgHorváth Gábor dandártábornok, az EUFOR parancsnokság törzsfőnöke beszédében megköszönte az MH EUFOR Kontingens 22. váltásának áldozatos munkáját, a katonák családtagjainak türelmét és támogatását, amely lehetővé tette és teszi, hogy a magyar katonák tisztességesen és becsülettel helyt tudjanak állni műveleti területen. A dandártábornok sikeres és eredményes munkát kívánt az új kontingens parancsnokának, Tamás Gábor alezredesnek, aki hazai területről lát el készenléti szolgálatot. A műveleti területen Gyurán Gábor őrnagy a támogató elem parancsnoka (kontingens parancsnok támogató helyettes).

9.jpgAz MH EUFOR Kontingens 23. állománya március 1-jén érkezett műveleti területre. Az átadás-átvételi bizottságok kéthetes munkáját követően március 14-én ünnepélyes keretek között megtörtént a parancsnoki beosztás átadás-átvétele. A jegyzőkönyvek aláírása után a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred zászlójának helyére – immár hatodik alkalommal – a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred zászlója került.

5.jpgAz MH EUFOR Kontingens 23. váltása egy fogadásbiztosító részleggel kezdi meg féléves szolgálatát, miközben a kontingens nagyobbik része hazai területen lát el készenléti szolgálatot.

14.jpgFotó: Czár Krisztián őrmesterAktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat