honvedelem.hu
„Márciusi Ifjak” verseny

Nagy sikerrel bonyolította le a Debreceni Honvéd Sport Egyesület (DHSE) Rendvédelmi Utánpótlás Szakosztálya a „Márciusi Ifjak” Manderka Hegyi Emlék Körversenyt, középiskolásoknak március 18-19-én, Sajókápolnán.

1.jpgA DHSE nemrégiben alakult szakosztálya kiemelt figyelmet szentel a fiatalok hazaszeretetre és nemzeti önérzetre való nevelésére, illetve az alapszintű honvédelmi ismeretek elsajátításra. Az eseményt a Honvédelmi Sportszövetség támogatta.

2.jpgA 120 résztvevő - köztük debreceni tanulók - 3 megyéből: Hajdú-Biharból, Borsodból és Pest megyéből, összesen 12 iskolából érkezett. A diákok a helyszínre kitelepült rendőrségi, katonai, büntetés végrehajtási és mentőszolgálati toborzó sátraknál hasznos információkat kaptak ezekről az áldozatos szakmákról, valamint mentőkutyás bemutató is szórakoztatta őket.

3.jpgElső napon a 9-10., míg a második napon a 11-12 évfolyamos korosztály versenyzett. Azon kívül, hogy nehéz terepen kellett futniuk, a pályán összesen kilenc állomásponton kaptak plusz feladatokat a fiatalok. A versenyszámok között többek között volt lövészet, biciklis ügyességi verseny, történelmi kérdések az 1848. márciusi eseményekről, valamint ügyességi és logikai feladatokat is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek. Ilyen és hasonló ügyességi- terepversenyeket rendszeresen rendez majd a DHSE Rendvédelmi Szakosztálya.
4.jpg

 magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat