honvedelem.hu
Nemzeti minősítő gyakorlaton a tartalékosok

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében nemzeti minősítő gyakorlatot tartottak négy Fejér megyei járásban, amelyen első alkalommal az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 19 katonája is részt vett.

f1.jpgA székesfehérvári, bicskei, gárdonyi, és móri Járási Önkéntes Mentőcsoportok részvételével a napokban Magyaralmáson megrendezett gyakorlat feladataiban a katasztrófavédelem, a polgárőrség és az önkéntes tűzoltó egyesületek egyenruhásai mellett először vettek részt a 17. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes területvédelmi tartalékos katonái. A résztvevők vízkárelhárítási feladatokat, a vízelvezető árok tisztítását, a homokzsákokkal történő gátépítést, a mobil gát telepítését és működtetését, valamint az újraélesztést is gyakorolták.

f2.jpgA gyakorlat során folyamatos kommunikáció folyt a vízügyi szakemberek, a védelmi igazgatás vezetői és a gyakorlat résztvevői között. A gyakorlat eredménye, hogy a mentőcsoportok a meghatározott mentési feladatokat külön szervezeti egységekre bontva és közösen is képesek végrehajtani.

f3.jpgFotó: Boros Gábor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlósAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat