honvedelem.hu
Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon

Udvariassági látogatást tett a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokánál március 26-án, kedden Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A honvédelmi tárca vezetője az ENSZ védelmi miniszterek találkozójára érkezett az Amerikai Egyesült Államokba. Az amerikai látogatás első állomásaként a norfolki NATO-parancsnokság parancsnoka, André Lanata tábornok fogadta a minisztert.

cikk_01.jpg

Benkő Tibor tájékoztatta vendéglátóját a Magyar Honvédség modernizációjáról, a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról, valamint a NATO által megszabott tagállami kötelezettségek teljesítéséről. Elhangzott, hogy Magyarország elkötelezett tagja az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének, így a Magyar Honvédség képességeinek fejlesztése a szövetség erősítését is jelenti.

A hivatalos találkozót követően a honvédelmi miniszter meglátogatta a parancsnokság állományában szolgáló magyar katonákat és megköszönte, hogy munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy hazánk továbbra is a szövetség megbecsült tagja legyen.

cikk_02.jpg

A tárca vezetője a következő napon Washingtonban tájékoztatja a helyi magyar diaszpóra képviselőit a magyar kormány nemzetpolitikai célkitűzéseiről, ezzel is erősítve a külhoni magyar közösségek kiemelt fontosságát és azt, hogy a magyar kormány prioritásai között szerepel a róluk való gondoskodás.

A találkozó kapcsán Benkő Tibor honvédelmi miniszter munkaebéd keretében megbeszélést folytat Magyarország Washingtonba akkreditált nagykövetével is.

cikk_03.jpg

Fotó: Honvédelmi MinisztériumKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon
Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon  / 01.jpg Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon  / 02.jpg Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon  / 03.jpg Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon  / 04.jpg
Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon  / 05.jpg Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon  / 06.jpg Miniszteri látogatás a norfolki NATO-parancsnokságon  / 07.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat