honvedelem.hu
NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban

Féléves külszolgálati idejük leteltének közeledtével március végén NATO-medált kaptak a KFOR (Kosovo Force) főparancsnokságán egyéni beosztásban szolgáló magyar katonák. Az ünnepségén részt vett Lorenzo D’Addario vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka is.

img_1431vf.jpgA Koszovóban állomásozó erők parancsnokaként D’Addario vezérőrnagy az ünnepségen megköszönte mindenkinek és minden részt vevő NATO- és nem NATO-országnak a közös cél érdekében végzett erőfeszítéseiket, illetve a KFOR irányába történő elkötelezettséget is. „A mai nagyon fontos esemény, hiszen megmutatja az egységet, amit a NATO jelent itt, Koszovóban, ahol együtt dolgozunk a béke megőrzésén” – mondta D’Addario vezérőrnagy.

img_1438vf.jpgMásodik külszolgálatának végéhez közeledve Somlai-Kiss András alezredes nemzeti rangidősként elmondta, hogy a KFOR főparancsnokság különböző területein - törzsigazgatói beosztástól a logisztikán át a légiirányításig - dolgoztak és dolgoznak magyar katonák. „Az elvégzett munkával kapcsolatban minden nemzettől elismeréseket kaptunk, mindenki elégedett a magyar katonák munkájával” – mondta az alezredes.

A mostani ünnepségen számos más nemzet katonái mellett közel húsz magyar katona kapta meg a NATO Non-article 5 medált.

img_1475vf.jpgA szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban
NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban / 1 NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban / 2 NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban / 3 NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban / 4
NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban / 5 NATO-medált kaptak a magyar katonák Koszovóban / 6
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat