honvedelem.hu
Több mint kétezer fiatal vehet részt idén honvédelmi táborokban

A Magyar Honvédség ezen a nyáron is várja táboraiba a honvédelem és a katonai élet iránt érdeklődő gyerekeket, fiatalokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Idén 72 táborban csaknem 2200-an vehetnek részt. A június közepétől tematikusan megszervezett, többségében ötnapos táborokban például lovas, túlélő- és önvédelmi foglalkozásokat kínálnak, valamint a légierő munkájával és a hagyományőrzéssel ismerkedhetnek meg a fiatalok. Nemcsak az általuk választott témakörökbe nyerhetnek betekintést, hanem például testnevelési, tereptani képességeket és ismereteket is elsajátíthatnak, amelyeket a mindennapi életükben is hasznosíthatnak.

A turnusokban részt vevő 12-18 éves fiatalok a Magyar Honvédség alakulatainál ismerkedhetnek meg a haditechnikával, a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverekkel, légi járművekkel - írta a HM, hozzátéve: a bentlakásos táborokat mindenhol tapasztalt katonák vezetik.

A programsorozatnak az is célja, hogy felhívják a pályaválasztás előtt állók figyelmét „az életpályamodellel biztosított katonai hivatás lehetőségeire” - olvasható a közleményben. További információk a táborok regisztrációs felületén, a https://honvedelmitabor.hu/ oldalon találhatók.

tabor1.jpgArchív felvételünk a 2018-as honvédelmi táborban készült Szentesen.Aktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat