honvedelem.hu
Akadálypálya „újratöltve”

A honvédelmi neveléssel és toborzással foglalkozó szakemberek - a Honvédelmi Sportszövetséggel együttműködve - 2018-ban egy új, bárhol telepíthető, korosztályos foglalkozásokra alkalmas, modern akadálypálya megvalósítását tűzték ki célul. Annak ellenére, hogy nem mindenki gondol vissza jó szívvel a régi katonai akadálypályákra, azok napjainkban a különböző társadalmi, sport- és iskolai rendezvények népszerű programpontját jelentik.

atferunk.jpgKálmán Péter, a Honvédelmi Sportszövetség sportszakmai igazgatója a napokban adta át az első készlet mobil akadálypályát Kovács Imre alezredesnek, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnokhelyettesének. A pálya tervezésében az ezred 68. Területvédelmi Zászlóaljának és a sportszövetség azon szakemberei vettek részt, akik jártasak a kiképzésben, a katonai testnevelésben és sporttevékenységekben. Ennek eredménye lett a két „majomlétrából” és egy-egy kúszófolyosóból, egyensúlyozó pallóból, billenőpallóból és gyerekmászókából álló alapkészlet, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti sportpályáján szereltek össze.

ha_bennunket_elbir_masolata.jpgA zászlóalj kiképzői és a honvédség toborzó szakemberei megismerkedtek a pálya elemeinek tárolásával, össze- és szétszerelési technikájával, valamint a felállított eszközöket teherpróbának vetették alá. Kovács alezredes kiemelte: a hamarosan kezdődő honvédelmi táborokban a gyerekek minden bizonnyal örömmel próbálják majd ki magukat az új akadálypályán, amely nagy mértékben segíti az ezred katonáit a toborzást támogató rendezvények és a honvédelmi nevelés programjainak színvonalas megrendezésében is. Külön hangsúlyozta a mobil akadálypálya előnyeit: könnyűszerkezetes, bárhol felállítható, kialakításának köszönhetően biztonságosan rögzíthető, ráadásul látványos és további eszközökkel bővíthető.

kalman_peter_es_kovacs_imre.jpgKálmán Péter elmondta: a három elkészült „prototípus” közül egyet a területvédelmi zászlóaljnak adtak át, egyet maga a sportszövetség fog használni, a harmadikat pedig a toborzással foglalkozó szakemberek vehetik birtokba.

laza_kocogas.jpgFotó: Szilágyi István főhadnagyAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat