honvedelem.hu
Két alakulatnál járt a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

Két alakulatnál - az MH Katonai Közlekedési Központnál és az MH Pápa Bázisrepülőtéren - járt a napokban Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

Táborfalva

Az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) táborfalvai bázisán a Közlekedési Anyagtároló és Kiképző Részleget tekintette meg  Kriston István vezénylőzászlós. A részleg feladata, hogy az MH KKK feladatrendszerébe tartozó közlekedési anyagokat raktározza, karbantartsa, valamint ellássa velük a Magyar Honvédség alakulatait. Ezenfelül ADR, emelőgép-ügyintéző, szállítmánykísérő és szakkísérő szaktanfolyamokat is szerveznek.

k2.jpgA látogatás során a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa megtekintette a Közlekedési Anyagtároló és Kiképzési Részleg új rakodógépeit, valamint a központ számos technikai eszközét. Emellett tájékoztatást kapott a kiállított eszközök felhasználási területről és működéséről, valamint a szállítmánykísérő csoport szakmai feladatairól is.

Az altisztekkel beszélgetve Kriston István főtörzszászlós kiemelte: „legyenek büszkék a hivatásukra, mert fontos, nehéz és megbecsült munkát végeznek”.

k3.jpg
Szöveg: Kovács Róbert zászlós és Gajda Fanni Anna
Fotó: Pándorfalvi Vivien és Gajda Fanni Anna

* * *

Pápa

Az MH Pápa Bázisrepülőtéren szolgáló altisztek számára az Acélkocka Altisztképzési Rendszerről tartott előadást a napokban Kriston István főtörzszászlós.  A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa kifejtette: az altisztek ma már nem pusztán „beszélő szerszámok”, hanem a régió meghatározó altiszti karát kiépítő honvédek. Ennek értelmében a pápai állománynak is készen kell állnia valamennyi felmerülő feladat magas szintű ellátására.

papa_01.jpg

Hozzátette: az „Acélkocka” legfontosabb célkitűzése az altisztek vezetővé válásának elérése. A két fázisból álló folyamat első lépése a vezetői képzés, azaz kocka-analógiára fordítva a gyártás, a megformálás időszaka, majd a második szakasz a szakmai képzés, azaz a színesre festés. Ez egy igazi „team-munka”, hiszen a tisztek és az altisztek szoros együttműködése szükséges a sikerhez. Míg előbbiek biztosítják a tapasztalatszerzés lehetőségét, illetve meghatározzák az elvárásokat, utóbbiaknak bizonyítaniuk kell a rátermettségüket.

papa_02.jpg

Kriston főtörzszászlós elmondta azt is, hogy jelenleg a rendszer felállítása, a stratégiák kidolgozása zajlik. A legfőbb kritérium, hogy az altisztjelöltek – érkezzen a civil szférából vagy a legénységi állományból – hivatásként, életpályaként tekintsenek munkájukra.

papa_03.jpg

Szöveg: Vasáros Ildikó őrmester
Fotó: Gyeginszky Andor főhadnagymagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat