honvedelem.hu
A kék szín kötelez

228 kecskeméti katona és honvédelmi alkalmazott képviseltette magát április első szombatján az Autista Gyermekekért Egyesület városi rendezvényén. Grécs György ezredes, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis törzsfőnöke vezetésével zárt alakzatban teljesítették a jótékonysági futás mintegy két kilométeres távját.

01.jpgIdén is csatlakoztak az autizmus világnapja rendezvényhez a Kecskeméten állomásozó katonai alakulatok. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, az MH 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda, az MH Egészségügyi Központ Védelem-egészségügyi Igazgatóság Repülőorvosi, Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet  228 katonája és honvédelmi alkalmazottja regisztrált a helyszínen a betegségben szenvedők iránti figyelemfelkeltő futásra.

02.jpg

Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis 2015 óta vesz részt a jótékonysági futáson.A légierő kék színe megegyezik az autizmust szimbolizáló kék színnel. A katonák kék fegyvernemi sáljuk viselésével, míg a civil futók kék fejpánttal fejezték ki támogatásukat.

03.jpg

A futást megelőző bemelegítést Krammer Attila hadnagy, testnevelő tiszt vezényelte le, melyen a civilek és a katonák együtt vettek részt, majd felsorakoztak a startvonalnál. A katonák - Grécs ezredes vezetésével - szakaszalakzatban, a futás ütemét tapsolva teljesítették a távot.

04.jpg

Fotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat