honvedelem.hu
Spartanok lettek a felderítők

Március utolsó napján 50 felderítő katona várta a rajtjelet Nagykanizsán, a Spartan Race Sprint versenyen. Nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy gyakorló öltözetben és bakancsban teljesítik a 7,2 kilométer hosszú, 20 akadállyal nehezített pályát. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a csapat felkészülését Zimányi Gábor, OCR-edző is segítette, a megfelelő erőnléti edzésprogramot pedig az ezred testnevelő tisztje állította össze és vezette le heti rendszerességgel.

A verseny előtt dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese köszöntötte a katonákat, akik közösen melegítettek be a velük egy futamban induló 200 civil versenyzővel.

A versenyen - amely egy ködgránát indításával kezdődött - palánkmászás, kúszás, homokzsák-, kőgolyó- és murvával teli vödrök cipelése, dárdadobás, kötélmászás, majomlétra, valamint különböző függeszkedő akadályok is nehezítették a sportolók dolgát.Többször gázoltak térdig érő iszapban és derékig, esetenként mellkasig érő vízben. A katonák nem csak egymást segítették az akadályok leküzdésében, hanem a vetélytársaknak is „segítő jobbot” nyújtottak, ezzel is erősítve a „civil-katona” kapcsolatot.

A felkészülésük eredményeként az 50 katona mindegyike leküzdötte a távot, valamint a 243 beérkezett csapatból 31. helyezett lett a teljes Magyar Honvédséget képviselő MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred csapata.

cikk_01.jpg

Fotó: MH 5. Bocskai István LövészdandárKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Spartanok lettek a felderítők
Spartanok lettek a felderítők / 01.jpg Spartanok lettek a felderítők / 02.jpg Spartanok lettek a felderítők / 03.jpg Spartanok lettek a felderítők / 04.jpg
Spartanok lettek a felderítők / 05.jpg Spartanok lettek a felderítők / 06.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat