honvedelem.hu
A japán miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját fogadta a honvédelmi miniszter

Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter udvariassági találkozón fogadta Sonoura Kentarót, a japán miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját.

Örömmel látjuk, hogy Japán érdeklődése fokozódott a közép-kelet-európai régió iránt - jelentette ki dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, miután udvariassági látogatáson fogadta Sonoura Kentarót, a japán miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadóját.

01.jpg

A Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőtervezési Program kapcsán Benkő Tibor tájékoztatta a főtanácsadót a védelmi költségvetés 2 százalékos GDP-arányának 2024-ig történő eléréséről, amelyet elismeréssel fogadott a japán fél. Kiemelte, elsődleges célunk Európa és ezen belül Magyarország biztonságának és védelmének garantálása, ezért Magyarország egy ütőképes, a régióban meghatározó modern haderőt hoz létre.

02.jpg

A tárcavezető egyetértett vendégével a nemzeti haderő fejlesztésének szükségességét illetően. Megerősítette, hogy Japán álláspontjával összhangban Magyarország támogatja az ENSZ-határozatok betartásával, az észak-koreai hatalommal szembeni embargó folytatását. Fontosnak tartjuk, hogy a nemzetközi közösség összes országa szigorúan betartsa az elfogadott szankciókat.

03.jpg

Fotó: Szabó Lajos zászlósAktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat