honvedelem.hu
Megalakult az Első Katonai Lions Club

Különleges együttműködés született a LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége és az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság között. Megalakult az Első Katonai Lions Club, mely kecskeméti fiókklubként kezdi meg a működést, budapesti székhellyel.

l1.jpgA nemzetközi civil szervezet sokrétű karitatív tevékenységet folytat. Korábban a vak és látássérült emberek támogatásán dolgozott, mára azonban szerepet vállal többek közt a diabétesz elleni küzdelemben, segíti a tehetséges, de hátrányos helyzetű fiatalokat és sokat tesz a környezetvédelemért is. A Lionok jelszava: We Serve, azaz: Szolgálunk.

A Lions több mint 200 országban van jelen, Magyarországon mintegy 50 klubja van. Az első honvédségi klub a kecskeméti Szent László Lions Club szárnyai alatt végzi majd segítő tevékenységét. Vitár Zsolt alezredes, a klub elnöke kinevezését követően elmondta: talán sokan nem tudják, de a szervezet eredetileg katonák megsegítésére alakult, a közös munka során ezt a hagyományt szeretnék folytatni. Az újonnan alakult klub többek között a hősi halált halt katonák családjainak szeretne segíteni.

l2.jpgAz eseményen Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta: nagyon örültek a kezdeményezésnek, hiszen a Magyar Honvédség elvei és céljai megegyeznek a világszervezetével. Dr. Chrabák László, a LIONS Clubok Magyarországi Szövetségének elnöke úgy fogalmazott: büszke arra, hogy az országot járva elmondhatja: a Lions közösség mindenütt érték – és mértékadó.

A Lions Etikai Kódexének ismertetése után a frissen megalakult szervezet tagjainak eskütétele következett, amikor a katonák megfogadták, hogy a legjobb tudásuk szerint végzik a Lions küldetését, és minden segítséget megadnak a nehéz sorsú embereknek. A neves gazdasági napilap, a brit Financial Times korábban a világ legjobb civil szervezetének nevezte a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét.Aktuális videók
2019. július 13. 15:54
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat