honvedelem.hu
A légtér közös

Polgári-katonai légiforgalom-szervezési szakmai napokat rendezett a HM Állami Légügyi Főosztály április elején Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

1.jpgA rendezvény megnyitóján dr. Balogh András József, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kétnapos rendezvény a civil-katonai együttműködés szép példája. Emlékeztetett arra, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a HungaroControl Zrt. közötti együttműködés a 2016-ban kötött együttműködési megállapodás óta stratégiai szinten is megvalósul.

2.jpgMint ismert, az utóbbi években hazánk légterében megnövekedett légiforgalom fokozott együttműködést kíván a repülés katonai és polgári résztvevőitől, illetve a légiforgalom irányításáért felelős szervezetektől.

3.jpgA szakmai tanácskozáson a folyamatban lévő közös feladatok és fejlesztések bemutatása és áttekintése mellett a résztvevők megvitatták a polgári-katonai légiforgalom-szervezést érintő legfontosabb kérdéseket is.

4.jpgFotó: a szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat