honvedelem.hu
Biztonság, honvédelem, haderő

A Magyar Honvédségről, a katonai életpályáról és hazánk NATO-ban betöltött szerepéről tartottak eszmecserét a Pécsi Tudományegyetemen április 17-én.

mb4a9111.jpgA Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály szervezésében létrejött programsorozat tizenöt felsőoktatási intézményben rendez védelempolitikai roadshowt. A „Biztonság, honvédelem, haderő” elnevezésű, különleges rendezvénysorozat előzménye egy 2018 novemberében megrendezett konferencia volt. Az akkori közönségben ülő egyetemi hallgatók között aratott siker hatására a főosztály úgy döntött, hogy a hazánkat érintő védelempolitikai aktualitásokról, valamint a Magyar Honvédség jelenéről további eszmecseréket kezdeményez hazánk felsőoktatási intézményeiben.

mb4a9116.jpgElső ízben a Pécsi Tudományegyetemen tartott előadást egy fiatal pályakezdő hadnagy, valamint egy civil, nemzetközi tanulmányok szakot végző hallgató. Tájékoztatójuk és a programsorozat egészének közös célja, hogy felkeltsék az érdeklődést a honvédelem és egy biztonságos társadalom felépítésének ügye iránt.

ny1mb4a9182.jpgAz év folyamán további tizennégy intézményben tartanak hasonló gondolatébresztő előadásokat az egyetemi hallgatók részére.

Fotó: Dévényi Veronikamagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat