honvedelem.hu
Bemutatkozott az új parancsnokhelyettes

Dandársorakozót rendeztek Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál, május 2-án. Az állománygyűlésen - az áprilisi munka értékelése mellett - elismeréseket adtak át, illetve személyügyi parancsokat ismertettek. A sorakozón Lőrincz Gábor ezredes, az alakulat parancsnoka bemutatta újonnan beosztásba helyezett helyettesét.

2019_05_02_dandarsorakozo_001.jpgÁprilisban a dandár kijelölt erői részt vettek a Dynamic Front 2019 elnevezésű, Németországban megrendezett  többnemzeti gyakorlaton, ahol kiválóan teljesítettek. A gyakorlaton végzett kiemelkedő munkájuk elismeréséül többen részesültek oklevélben és tárgyjutalomban.

2019_05_02_dandarsorakozo_005.jpgA dandárnál több személyi változás is történt a közelmúltban, az ezekről szóló parancsokat is ismertették a dandársorakozón. A Magyar Honvédség parancsnoka a tatai alakulat dandárparancsnok-helyettesi beosztásba helyezte Legoza Bálint alezredest, ezzel egyidőben előléptette ezredessé. Legoza ezredes 1998-ban fejezte be tanulmányait a Katonai Főiskolán, harckocsizó szakirányon. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál a ranglétrát végigjárva század- és zászlóalj-szintű parancsnoki beosztásokat töltött be. Megjárta Koszovót, Afganisztánt és Irakot is, sokrétű tapasztalataival nagyban hozzájárul majd a tatai alakulat sikereihez.

2019_05_02_dandarsorakozo_007.jpgA sorakozón a dandár parancsnoka Gyarmati Gábor őrnagyot a Logisztikai Zászlóalj zászlóalj parancsnoki beosztásának ellátásával, Gajó Péter törzszászlóst pedig az alakulat vezénylőzászlósi beosztásának ellátásával bízta meg.

2019_05_02_dandarsorakozo_008.jpgFotó: a szerző felvételeiAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat