honvedelem.hu
Pápára települnek a Magyar Honvédség vadászrepülői

A készenléti szolgálatot is ellátó Gripenek 2019. május 7-től állomásoznak Pápán.

A NATO Biztonsági Beruházási Program, valamint a Modern Városok program keretében az elkövetkező időszakban fejlesztik a kecskeméti légibázist, ezért a fel- és leszállópálya, valamint a hozzá kapcsolódó gurulóutak tervezetten 2019. május közepétől legalább fél évig nem lesznek alkalmasak repülőgépek fogadására. Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisról a Gripenek május 7-én és május 8-án települnek át Pápára.

A készültségi szolgálatot ellátó géppár úgynevezett gyakorló, azaz „Tango” riasztás keretében hagyja el a kecskeméti bázist, majd ezt követően Pápán kezdi meg a Fegyveres Légvédelmi Készenléti Szolgálatot. Az áttelepülés ideje alatt – valamint a feladatok ellátásának függvényében időszakosan – az ideiglenes állomáshely körzetében a megszokottnál nagyobb hanghatásra lehet számítani.

A feladatok Pápán történő ellátásához szükséges technikai eszközök szállítása közúton és vasúton történik, ezért az 52-es és a 8-as számú főutakon a május 6. és 8. közötti időszakban, május 10-én, valamint 13-án megnövekedett forgalomra számíthatnak az arra közlekedők.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

A Honvédelmi Minisztérium közleménye

g_1.jpgFotó: archívAktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat