honvedelem.hu
Acélkocka Veszprémben

Az MH 54. Veszprém Radarezred veszprémi laktanyájában tartott altisztfejlesztő foglalkozás keretében ismertette az Acélkocka új képzési rendszert Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.

Kriston főtörzszászlós beszélt a NATO Altiszti Stratégiában lefektetett elvekről, a NATO által tett altisztképzési ajánlásokról. A Magyar Honvédség a szövetségi elvárásoknak megfelelően, felismerve a változások szükségszerűségét, új alapokra helyezi az altisztképzés rendszerét. Elérendő cél, hogy a honvéd altiszti kar a régió meghatározó altiszti karává váljon.

v1.jpgA Magyar Honvédség vezénylőzászlósa ismertette az Acélkocka képzés öt lépcsőjének állomásait, azok bemeneti és kimeneti követelményeit. A terveknek megfelelően az MH Altiszti Akadémián, Szentendrén megalakul az Altisztképző Központ. Az elkövetkezendő időszak feladatai között az alap-altiszti tanfolyam tananyagának összeállítása, a felvételi eljárásrend, az értékelő, valamint a vizsgáztatási rendszer kidolgozása szerepel.

A Magyar Honvédség első számú altisztje tájékoztatást adott az altiszti pályára irányító előadások eredményességéről, amelyek során az altiszti pálya szépségeiről és nehézségeiről beszélgettek fiatalokkal, és amelynek eredményeként május 2-ig 622 fiatal jelezte szándékát, hogy ezt a nemes hivatást szeretné választani, és altisztként szolgálni a hazát.

„A kihívás nagy, de a Magyar Honvédség altiszti kara képes megfelelni ezeknek a kihívásoknak és együtt meg fogjuk tudni „ugrani” az előttünk álló akadályokat” - zárta előadását Kriston főtörzszászlós.

Fotó: MH 54. Veszprém RadarezredAktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat