honvedelem.hu
Németh Szilárd: a Magyar Honvédség budaörsi bemutatójának egyik célja a toborzás

A Magyar Honvédség jövő hétvégén Budaörsön megrendezendő haditechnikai bemutatójának egyik célja a toborzás - közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára május 9-én, csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd azt mondta, a modern hadieszközök emberek nélkül nem használhatóak, ezért minden alkalmat megragadnak a katonák toborzására. A technikai bemutatót a honvédelem napja alkalmából rendezik május 17. és 19. között. A program első napján iskolások látogathatnak el a bemutatóra, szombaton és vasárnap pedig családi nap lesz - ismertette.

Hozzátette, többek között bemutatják a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddig elért eredményeit, az újak mellett pedig a régi eszközöket is meg lehet nézni. A légierő és a szárazföldi haderő egyaránt bemutatkoznak. Előbbi például helikopterekkel, utóbbi Leopard harckocsikkal is érkezik. A parlamenti államtitkár kitért arra is, újra elindult a fegyvergyártás Magyarországon. A kiskunfélegyházi gyárban jelenleg a kézifegyverek összeszerelése tart, a gyártás a második félévtől kezdődik. Az itt készített fegyverekkel elsősorban a honvédséget, rendőrséget, börtönőröket, pénzügyőröket szerelik fel - tudatta.

Németh Szilárd a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a jövő hétvégi programon többek között lövészeti, járőr- és kutyás bemutatókat tartanak, emellett díszelgés és katonazenekar is lesz, a fegyvereket pedig töltetlenül kézbe is lehet majd venni.

A rendezvényről további információk a https://honvedelem.hu/budaors oldalon olvashatók.magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat