honvedelem.hu
Hallgatók az MH Hadikikötőben

Elsőéves egyetemista diákok ismerkedhettek a hadihajós képességgel az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajó Ezred katonáinak köszönhetően Budapesten.

img_20190412_103550.jpgA Nemzeti Közszolgálati Egyetem védelem- és biztonságpolitikai szakos hallgatói bepillantást nyertek abba, miként képzik a robbanóanyag-kereső kutyákat, majd Koch Norbert főhadnagy, a hadihajós alosztály megbízott parancsnoka vezette őket körbe egy aknamentesítő hajón. A diákok megnézhették a tisztek, az altisztek és a legénység körleteit, emellett láthattak speciális felszereléseket, illetve megtapasztalhatták a szűk tereket a hajó gyomrában. Végül gumi- és rohamcsónakokkal járták be az MH Hadikikötőt.

img_20190412_121305.jpgSzilágyi Laura, az NKE védelem- és biztonságpolitikai szakos hallgatója hasznosnak tartotta a kikötőben eltöltött napot. Mint mondta, fontos, hogy a fiatalok testközelből tapasztalják meg a Magyar Honvédség különböző alakulatainak napi tevékenységét, mert a haderő vonzó életpályát kínál a 21. században.

img_20190412_130328.jpgA szerző felvételeimagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat