honvedelem.hu
Küldöttgyűlés a veterán repülőknél

Május 10-én, a BEOSZ tanácstermében tartotta éves küldöttgyűlését a megalakulásának harmincadik, jubileumi évfordulóját ünneplő Magyar Veterán Repülők Szövetsége.

1.jpgA rendezvényen Gál István nyugállományú ezredes, elnök megnyitója után egyperces néma felállással, gyertyagyújtással emlékeztek meg a résztvevők az elmúlt évben elhunyt bajtársakról, majd az elnöki, a pénzügyi és a felügyelőbizottsági beszámoló hangzott el. A vitában a hozzászólok megerősítették az elnökség tevékenységét. Fontos témaként merült fel a taglétszám növelésének kérdése, mert a jelenlegi kedvezőtlen helyzet feloldása a tagszervezetek megmaradásának létkérdésévé vált. A beszámolókat a küldöttek egyhangúan elfogadták.

2.jpgA szinte teljes egyetértésben végrehajtott szavazás eredményeként a Magyar Veterán Repülők Szövetségének elnökének választották Gál István nyugállományú ezredest, főtitkárnak Vilner Péter nyugállományú ezredest, az elnökség tagjainak Bálint Károlyt, Kovács Dániel Tibor nyugállományú alezredest és Czigler Klárát. A felügyelőbizottság teljes mértékben megújult, elnöke Bartus Mihály nyugállományú alezredes, tagjai Ligeti József és Rákossy Pál lettek. A küldöttgyűlés ezt követően meghallgatta az elnökség jövő évi munkatervét, majd tájékoztató következett a szövetség megalakulásának harmincadik évfordulójához kapcsolódó rendezvényekről.

3.jpgZárásként a BEOSZ elnökének képviseletében megjelenő Vörös Lajos Lászlóné nyugállományú ezredes, alelnök elismerést adott át Dobos Bélának, a miskolci tagszervezet elnökének.

4.jpgFotó: Kiséri-Nagy Ferencmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat