honvedelem.hu
A harctéri sérültellátást gyakorolták

Egészségügyi szakharcászati foglalkozáson vettek részt az MH.5. Bocskai István Lövészdandár debreceni egészségügyi központjának katonái a közelmúltban, a hajdúhadházi gyakorlótéren.

mg_0036.jpgA foglalkozás célja az volt, hogy a parancsnoki állomány felmérje a katonák jártasságát az egészségügyi ellátó pont (ROLE-I) telepítésével és üzemeltetésével kapcsolatban. Nagy hangsúlyt fektetett a központ vezetése a harctéri sérültellátás, illetve a kiürítés begyakorlására, kiemelt figyelemmel azokra a feladatokra, amelyeket BTR-80 típusú páncélozott sebesült kihordó járművekkel látnak el a katonák. A résztvevők a valóságot megközelítő, harcszerű helyzetben hajtották végre a gyakorlatot, amely számos tapasztalattal gazdagította a szakállomány képességeit.

A kiképzés során mind az ellátási, telepítési és az üzemeltetéssel kapcsolatos feladatokat folyamatosan értékelték a szervezők. A végrehajtást követően a szervezők levonták azokat a tanulságokat, amelyek az egészségügyi szakállomány további fejlődését támogatják.

img_0107.jpgKovács Tamás őrnagy, a dandár egészségügyi központjának parancsnokhelyettese elmondta: „Az ellátás színvonala a jelenleg érvényben lévő protokolloknak megfelelően zajlott, valamint a ROLE-I komplexum telepítése, berendezése és üzemeltetése is a szakma szabályai szerint történt. A tapasztalatokat feldolgozva készülünk tovább a következő időszakban ránk váró feladatokra, kiemelten a 39. lövészzászlóalj bázisán megalakuló Zászlóalj Harccsoport őszi NATO CREVAL ellenőrzésére.”

Fotó: Somogyi András törzsőrmesterKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren
Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 1 Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 2 Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 3 Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 4
Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 5 Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 6 Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 7 Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 8
Egészségügyi szakharcászati foglalkozás a hajdúhadházi gyakorlótéren  / 9
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat