honvedelem.hu
Figyelemfelkeltő futás a Baltikumban

Negyedik alkalommal rendezték meg az Én vagyok Siauliai elnevezésű futást, amelyen május 16-án a Magyar Honvédség Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegység katonái is részt vettek.

f1.jpgA litvániai Siauliai városban hagyományosan megrendezett futás ötlete a város polgármesterétől származik, apropója a település 1236. évi alapításának megünneplése, célja pedig az egészséges életmód és a fizikai aktívitás népszerűsítése. Minden futó azonos, a város alapításának évét tartalmazó rajtszámot kap.

A rendezvény azért kivételes, mert nem verseny, nincs versenypálya, nincsenek díjak. Itt a legfontosabb, hogy a résztvevők közösen, jó hangulatban, gyönyörű környezetben leküzdjék a 3 kilométeres távot. A futók a Šiauliai-tó mentén, az erdőkön keresztül eljutnak a Salduvé dombra, ahol a sportesemény a résztvevők által formált, a litván zászló színeit mutató, trikolór flashmobbal zárul.

f2.jpgA magyar kontingens kitűzött célja, hogy aktív részese legyen a helyi közösségi életnek, valamint a társadalmi és sport rendezvényeken történő szerepvállalásokkal bemutatkozzon, öregbítse a Magyar Honvédség és a NATO jó hírét.

f3.jpgFotó: dr. Toperczer István alezredesmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat