honvedelem.hu
Csillag születik a Magyar Honvédségnél

A napokban tartották a Magyar Honvédség Lehet egy csillaggal több elnevezésű országos tehetségkutató versenyének elődöntőit Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

img_9936.jpgIdén - három év kihagyás után, a II. Rákóczi Ferenc emlékév alkalmából - immár negyedik alkalommal hirdették meg a Magyar Honvédség előadóművészeti tehetségkutatóját. Az előző években már megismert, visszatérő versenyzőkön kívül sok új arc is feltűnt, a versenyen a nagyon fiatal generáció és az idősebb korosztály is képviseltette magát.

img_9543.jpgA megmérettetésen a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományába tartozó hivatásos és szerződéses katonák, katonai tanintézeti hallgatók, honvédelmi alkalmazottak, kormánytisztviselők és önkéntes tartalékosok vehettek részt. Jelentkezni bármely előadóművészeti kategóriában lehetett egyénileg, illetve csoportosan is. Pápától Debrecenig számos katonai szervezettől érkeztek versenyzők, összesen több mint hetvenen villantották meg tehetségüket a színpadon. A produkciók színes skálája az akrobatikus kötélugrástól a néptáncon át a klasszikus dalárdáig több műfajt ölelt fel, de a legtöbben az ének kategóriában indultak.

img_9513.jpgFrech Zoltán, a Honvéd Együttes Férfikarának tagja, a basszus szólam vezetője; M. Simon Andrea színésznő, a Pesti Magyar Színház művésze; Szabó Imre őrnagy, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekar karmester-helyettese és Tókos Attila, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncos szólistája foglalt helyet a zsűriben és kísérte figyelemmel a színvonalas előadásokat. A fellépések sokszínűsége és egységesen magas színvonala egyaránt okozott örömet és fejtörést, de május végéig mindenképpen kiderül, hogy kik juthatnak tovább az október 26-i döntőbe.

img_9574.jpg„Az elődöntő mindkét napja nagyon jó hangulatban telt, a mezőny igen erős volt és sokszor csak ámultunk a produkciókon. Nem is gondolná az ember, hogy mennyi tehetséges emberrel dolgozik együtt a hétköznapokban!”– mondta el M. Simon Andrea, a zsűri tagja.

img.jpgFotó: Kresz Fruzsina és Gramantik ZoltánAktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat