honvedelem.hu
Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat

A X. Szent Pius Földalatti Bazilikában május 19-én, vasárnap délelőtt megtartott szentmisével véget ért a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat a katolikus hívők egyik legismertebb kegyhelyén, a délnyugat-franciaországi Lourdes-ban.

Május 17-19. között tartották a 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklatot a franciaországi Lourdes-ban. Az idei rendezvényen közel tizenötezer katona és nagyszámú civil vesz részt. Magyarországról mintegy 200 zarándok – többségében katonák – érkezett számos alakulattól.

cikk_01.jpg

A magyar zarándokok több szentmisén vettek részt, végigjárták a keresztutat, és ott voltak a rendezvény leglátványosabb programján, a szombat esti gyertyás Mária-körmeneten is. A zarándokokat ezúttal a tatai helyőrségi zenekar kísérte el Lourdes-ba. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Ugyancsak részt vett a zarándoklaton Kovács László dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága kibervédelmi szemlélője, valamint Posgai András alezredes, Magyarország párizsi véderő-, katonai és légügyi attaséja.

cikk_02.jpg

A háromnapos rendezvény vasárnap délelőtt a X. Szent Pius Földalatti Bazilikában – a részt vevő országok tábori püspökeinek jelenlétében - a francia hadsereg tábori püspöke által celebrált ünnepi szentmisével, majd ezt követően egy záróünnepséggel ért véget.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Nemzetközi Katonai Zarándoklat Lourdes-ban
Kapcsolódó galéria
Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat
Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 01 Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 02 Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 03 Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 04
Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 05 Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 06 Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 07 Véget ért az 61. Nemzetközi Katonai Zarándoklat  / 08
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat