honvedelem.hu
Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén

Az 1-es Állandó Tengeri Csoport (SNMG 1) parancsnoka, Edward Cashman ellentengernagy, a USS Gravely romboló fedélzetén szakmai látogatáson fogadta a balti légtérrendészeti feladatban résztvevő magyar és spanyol kontingensek parancsnokait, valamint repülőműveleti főnökeit.

A formális látogatás során megvitatták a balti térségben állomásozó NATO egységek kooperációját, hadműveleti képességeit, a repülésbiztonsági kérdéseket, valamint kitértek a NATO tengeri és légi egységei közötti jövőbeli együttműködési lehetőségre is.

cikk_01.jpg

„Nemzeti aspektusból a térségbeli NATO egységekkel történő információ és tapasztalatcsere növeli a Magyar Honvédség Balti Fegyveres Légvédelmi Készenléti Alegység hatékonyságát. Örültem, hogy a fedélzeten üdvözölhettem Ugrik tábornokot, Martinez alezredest és repülőműveleti szakembereiket” - mondta Cashman ellentengernagy.

A repülés biztonságának megteremtése és a légierő hatékonyságának maximalizálása elengedhetetlen az 1-es Állandó Tengeri Csoport missziójának teljesítéséhez, nevezetesen a régió tengeri biztonságának fenntartásához. Nagyon fontos, hogy a balti térség NATO egységeit is ugyanaz az optimális együttműködés jellemezze, mint magát a szövetséget alkotó országokat – tette hozzá.

A látogatás során a vendégeknek arra is lehetőségük nyílt, hogy megtekintsenek egy szimulált légvédelmi gyakorlatot.

cikk_02.jpg

Fotó: USS GravelyKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén
Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 01.jpg Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 02.jpg Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 03.jpg Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 04.jpg
Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 05.jpg Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 06.jpg Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 07.jpg Szakmai látogatás a USS Gravely fedélzetén  / 08.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 23. 12:17
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat