honvedelem.hu
Korom Ferenc altábornagy: még inkább közeledni kell a társadalomhoz

Nem titkolt cél, hogy a honvédség még inkább közeledjen a társadalomhoz, különösen a fiatal generációhoz - mondta a Magyar Honvédség Parancsnoka az MTI-nek.

Korom Ferenc altábornagy közölte: ebből a szempontból a múlt hét végén, Budaörsön tartott haditechnikai bemutató elérte célját. Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt, a hétvégén - becslések alapján - csaknem hetvenezren látogattak ki a budaörsi repülőtérre - tette hozzá. Egyértelmű sikernek számítottak a dinamikus bemutatók - mondta, ezért a programon kicsit alakítottak is, hogy délután is láthasson katonai bemutatót a közönség.

Korom Ferenc altábornagy hangsúlyozta, hogy a katonáknak is hasznos volt a budaörsi bemutató, mivel megismertek más alakulatokat is, erősödött bennük az összetartozás és a bajtársiasság. A katonákat büszkeséggel töltötte el, hogy a társadalom ennyire kíváncsi rájuk és a munkájukra. „Érezhették, hogy fontos feladatot látnak el az ország védelmében, és ezt a társadalom értékeli is” - mondta a parancsnok.

A kilátogatók megnézhették a Magyar Honvédség új technikai eszközeit, amellyel a hadsereg elérheti azt a célt, hogy a „a régió egyik legütőképesebb haderejévé váljon” - jegyezte meg. Úgy fogalmazott: „Rég nem volt olyan korszerű Magyar Honvédség, amelyet építünk”. Hozzátette, meg kell felelni azoknak a kihívásoknak, amelyek a 21. századi biztonsági környezetet jellemzik.

Korom altábornagy kitért arra is, hogy 2019. januárban a Honvédelmi Minisztériumból kiválva önállósodott, átalakult és újjászerveződött a Magyar Honvédség vezetési rendszere, megalakult a Magyar Honvédség Parancsnoksága, biztosítva azt a fejlődést, amely képessé teszi a Magyar Honvédséget arra, hogy „a kor biztonsági kihívásainak megfelelő módon haderővé, így az önálló állam garanciájának egyik pillérévé váljon”. Kiemelte: szeretnék kimozdítani a sereget abból a zárt világból, amelyben 2004 - a sorkatonaság felfüggesztése - óta van. Ezért gondolták, hogy a budaörsi haditechnikai bemutatón „markánsabban” demonstrálhatják a társadalom egészének, honnan indultak, hol tartanak most és mit tartogat a jövő - mondta Korom Ferenc.Aktuális videók
2019. június 18. 20:53
Tobruq Legacy 2019
2019. június 18. 15:56
Borsody árvái
2019. június 18. 11:44
Mintegy 700 külföldi és magyar katona bizonyított a Black Swan gyakorlaton
2019. június 15. 13:30
Tanévzáró a Kratochvilban
2019. június 14. 21:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat