honvedelem.hu
Bukarestben is megemlékeztek a honvédelem napjáról

A Bukarestben található magyar hősi parcellánál tartottak megemlékezést a magyar honvédelem napja alkalmából május 22-én.

01.jpgA hősi emlékművet - ami a háborúkban Románia területén elhunyt magyar katonák emlékére készült - 2009-ben avatta fel a magyar fél. Azóta minden évben a Bukarestbe akkreditált nagykövetek és attasétestület tagjai emlékeznek meg a Románia területén nyugvó magyar katonákról.

02.jpg

Az idei rendezvényen a Magyar Honvédség képviseletében Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoka, a román Védelmi Minisztérium részéről Bogdan Cernat dandártábornok, a 30. Bukaresti Díszelgő Dandár parancsnoka helyezte el a megemlékezés koszorúit. Az ünnepségen lebonyolításában az MH BHD 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Díszzászlóalja működött közre.

03.jpg

A koszorúzást követő fogadáson Baráth dandártábornok beszédében hangsúlyozta, hogy „a Magyar Honvédség idén ünnepli megalakulásának 171. évfordulóját. A magyar katonák az évszázadok alatt elszántságukról és hősiességükről tettek tanúbizonyságot, és hűséges helytállásuk ma is kivívja a világ elismerését”.

04.jpg

Fotó: MH BHDmagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat