honvedelem.hu
Gyermeknapi programok a Városligetben

Gyermeknapi programokkal várja az érdeklődőket az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) egész hétvégén a Városligetben. Az Ismerd meg a Magyar Honvédséget! elnevezésű rendezvényen bemutatkoznak az új haditechnikai eszközök és látványos show-val készülnek a különleges díszelgők is.

cikk_01.jpgZsolnai Tamás alezredes, a dandár megbízott törzsfőnöke kérdésünkre a szombati megnyitón elmondta: az elmúlt évek tapasztalatai alapján több ezer érdeklődőre számítanak a hétvége mindkét napján reggel 9-től 17-18 óráig tartó rendezvényen. A szervezők - vagyis az MH BHD állományából mintegy 80 fő – gondoskodtak arról, hogy aki kilátogat a Városligetbe, a Vajdahunyad sétány és a Koós Károly sétány között lévő helyszínre, betekintést nyerjen a katonák életébe. A katonai sátrak átfogó képet nyújtanak arról az útról, amit a honvédség megtett az utóbbi években.

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program miatt pedig van is mit bemutatni, hiszen a múlt haditechnikai eszközei mellett – amit például a T-72-es harckocsi és a BTR-80-as harcjármű képviselnek – helyet kaptak a modern fegyverek is. Kézbe vehetik például az új CZ fegyvercsalád képviselőit, a BREN 2-es gépkarabélyt, illetve a Scorpion EVO3 géppisztolyt. Ezeket a fegyvereket már a kiskunfélegyházi fegyvergyárban szereltek össze. Ezek mellett kint vannak az új egyenruhák, védőfelszerelések és a katonai rendészek különböző eszközei is.

cikk_03.jpg

A bemutatók közül az alezredes kiemelte a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Különleges Díszelgő Csoportjának akrobatikus fegyvershow-ját és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának térzenéjét.

Ugyanakkor mellettük jelen lesz és bemutatkozik szinte minden olyan alakulat, amely a fővárosban megtalálható. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzópontján sok egyéb mellett ki lehet próbálni a Gripen vadászrepülőgép-szimulátort. Az MH Egészségügyi Központ sátránál felkészült szakemberek adnak az egészség megőrzéséhez szükséges tanácsokat. Az MH Anyagellátó Raktárbázis üzemelteti a „fegyversimogatót”. Az MH Geoinformációs Szolgálat munkatársainak segítségével részletes információkat lehet kapni az új pilóta nélküli térképező repülőgépről. Az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ pedig kiállított egy multimédiás autót, amivel műveleti területen a munkájukat végzik. Az MH Katonai Közlekedési Központ az új katonai tehergépjárműveit mutatja be, míg HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum történelmi kiállításokkal készült. Ezeken kívül jelen vannak még az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ katonái is, akik szintén bepillantást engednek munkájukba.

cikk_02.jpg

A szervezők a vasárnapi programokra is minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fotó: Kun-Orosz AdriennKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Gyermeknapi programok a Városligetben
Gyermeknapi programok a Városligetben / 01.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 02.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 03.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 04.jpg
Gyermeknapi programok a Városligetben / 05.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 06.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 07.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 08.jpg
Gyermeknapi programok a Városligetben / 09.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 10.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 11.jpg Gyermeknapi programok a Városligetben / 12.jpg
Gyermeknapi programok a Városligetben / 13.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 11:44
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat