honvedelem.hu
A hősökre emlékeztek

A mai napon arra a számtalan ismeretlen és ismert hősre emlékezünk, akik fontosnak tartották a haza iránti elkötelezettséget, hűséget, bátorságot és fontosabbnak tartották a magyar nép szabadságát és függetlenségét a saját életüknél is - hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen, Balassagyarmaton május 26-án, vasárnap. A rendezvényen részt vett Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

tun_6965.jpgA Civitas Fortissima téren megtartott ünnepségen Benkő Tibor honvédelmi miniszter emlékeztetett arra: ha végig tekintünk hazánk történelmén, pontosan láthatjuk, hogy elődeink a honfoglalástól kezdve számtalan csatában vettek részt. „Kevesen tudják, hogy 163 olyan csata, ütközet, forradalom és szabadságharc fordult elő a magyar történelemben, amelyben őseink és hőseink példát mutattak. Sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy mindig a vesztes csatákra emlékezünk, pedig ebből a 163-ból a többség nyertes csata volt”  – mondta a tárcavezető, hozzátéve: a Honvédelmi Minisztérium által elindított honvédelmi nevelés azt a célt szolgálja, hogy ezeket az eseményeket a fiatalok is megismerjék és megértsék azt, hogy elődeink miért tartották fontosabbnak a haza szeretetét, mint saját életüket.  

tun_6985.jpgA honvédelmi miniszter hangsúlyozta: őseink példáját követve napjainkban is bármikor készen kell állnunk, hogy megvédjük hazánkat, szeretteinket és értékeinket, miközben elismeréssel kell adóznunk a hősök emléke előtt, akik ezért a hazáért küzdöttek. „Ha ezt az üzenetet meg tudjuk őrizni az utókor számára, akkor elmondhatjuk azt, hogy mind az országunk, mind az országunk érdekei, értékei jó kézben vannak. Magyarország és a magyarság jövője akkor lesz biztosított.” Benkő Tibor emlékeztetett arra is, hogy szimbolikusan egybeesik a hősök emlékünnepe és a gyereknap, jelezvén a jövő generáció emlékeztetésének fontosságát.

tun_7012.jpgA honvédelmi miniszter beszédét követően a résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit a Civitas Fortissima téren található emlékműnél, majd a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hagyományőrző Tagozatának díszütege ágyúlövéssel fejezte ki tiszteletét a hősök emléke előtt.

tun_7092.jpgFotó: Rácz TündeKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
A hősökre emlékeztek
Kapcsolódó galéria
A hősökre emlékeztek
A hősökre emlékeztek / 1 A hősökre emlékeztek / 2 A hősökre emlékeztek / 3 A hősökre emlékeztek / 4
A hősökre emlékeztek / 5 A hősökre emlékeztek / 6 A hősökre emlékeztek / 7 A hősökre emlékeztek / 8
A hősökre emlékeztek / 9 A hősökre emlékeztek / 10 A hősökre emlékeztek / 11 A hősökre emlékeztek / 12
A hősökre emlékeztek / 13 A hősökre emlékeztek / 14
Aktuális videók
2019. augusztus 16. 20:11
A légierő felkészült a budapesti bemutatóra
2019. augusztus 16. 18:20
Ünnepi állománygyűlés augusztus 20. alkalmából
2019. augusztus 15. 15:24
Fél nap alatt két éles riasztás
2019. augusztus 14. 17:28
Két fős csapat
2019. augusztus 06. 17:45
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat