honvedelem.hu
Új parancsnok Camp Butmirban

A napokban Boros László Csaba alezredes vette át a HQ Camp Commandant tábor parancsnoki beosztását Balogh László alezredestől Szarajevóban.

b1.jpgNem csupán az MH HFKP osztályvezető helyettese számára, hanem a misszió történetében is kiemelkedő jelentőségű az esemény, mert másodjára történt meg, hogy magyar főtiszt adta át magyar főtisztnek a táborparancsnoki beosztás teljes spektrumát. A tábor vezetése mellett a táborparancsnok felel az őrzés-védelmi és biztonsági feladatok megszervezéséért, ellenőrzéséért, a nemzetközi előírások betartásáért, a katonák élelmezéséért, a létesítmények karbantartásáért, azaz a teljes „valós” logisztikai biztosítás végrehajtásáért.

Balogh alezredes, az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség kiemelt főtisztje jelentős fejlesztési folyamatokat kezdett meg 2018-ban, amelyek a „táborlakók” körülményeinek javítását szolgálják. Ez hidak építését, új konyhai felszerelések beszerzését, az étkezde, valamint a tábor szállóinak és szállókörleteinek felújítását jelentette, valamint egy új sportlétesítményt a külszolgálaton lévő katonák számára.

Boros alezredes elmondta: a már megkezdett munkát szeretné folytatni, az elmúlt évek alatt kialakított kiváló együttműködés fenntartásával mind az EUFOR-, mind a NATO-parancsnokságok vezető szerveivel, valamint a táborban szolgáló nemzetekkel.

A szerző felvételemagyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat