honvedelem.hu
Ejtőernyősök ugrottak a Balaton-partján
Modern Honvédüdülő várja vendégeit nyáron (is)

Helikopter, ejtőernyősök, különleges műveleti járművek: katonás szezonnyitó köszöntötte a nyarat a Honvédüdülőben, június elsején.

07.jpgAz MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ szezonnyitó ünnepnapjára kilátogatókat az MH Kaposvár Helyőrségi Zenekar térzenével köszöntötte, majd dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese gratulált a központban szolgálóknak.

„A nyári szezonhoz közeledve Piros Ottó ezredes és csapata kisebb csodát tett itt. Modern és rendezett üdülő várja a pihenni, regenerálódni vágyókat. A honvédelmi és haderőfejlesztési program alapja a katona, az ember. Komoly kihívások állnak előttünk, ezeket pedig csakis akkor lehet magas szinten teljesíteni, ha jut idő, és hely a megfelelő minőségű feltöltődésre is” – mondta az altábornagy. A parancsnok-helyettes elismeréseket adott át az MH RKKK azon dolgozói számára, akik a szezonra történő eredményes felkészülés során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

12.jpgA szezonnyitó leglátványosabb katonai programja az MH 86. Szolnok Helikopterbázis katonáinak ejtőernyős - ugrása volt, akik a kissé szeles időjárási viszonyok között is a lehető legprecízebben hajtották végre a bemutatót. Szintén sokan próbálták ki az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár járműveit, a Polaris MRZR 4-eket, melyek talán még a quadozásnál is nagyobb élményt nyújtottak.

A nap folyamán az üdülőbe kilátogató vendégek láthattak például rögbi-bemutatót, különféle tánccsoportokat, hagyományőrzőket, és természetesen hajókázhattak is a „magyar tengeren”.

02.jpgAz MH RKKK idén nyáron is számos újdonsággal várja az üdülővendégeket. Többek között modernizálták a szállodák szobáinak jelentős részét, valamint a strand környéki kiszolgálóegységeket, növekedett a wifi lefedettség, bővült a kölcsönözhető strandeszközök száma és fajtája (például sup és paddle board), illetve további parkolóhelyeket alakítottak ki.

Fotó: a szerző felvételeiKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Szezonnyitó a Honvédüdülőben
Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 01.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 02.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 03.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 04.jpg
Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 05.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 06.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 07.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 08.jpg
Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 09.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 10.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 11.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 12.jpg
Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 13.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 14.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 15.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 16.jpg
Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 17.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 18.jpg Szezonnyitó a Honvédüdülőben / 19.jpg
Aktuális videók
2019. augusztus 20. 20:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat